Ο τρόπος που λειτουργεί είναι απλούστατος.
Το μόνο που απαιτεί το σύστημα  είναι να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες χρήσης γιατί μόνο τότε δίνουμε στα συστήματα την ολοκληρωμένη δυνατότητα δράσης που θα φέρει και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με το μικρότερο κόστος.

 Ξεκινάμε λοιπόν από τα κέρματα. Ο κερματοδέκτης δέχεται νομίσματα των 0,50 -1,00 και 2,00 ευρώ. Το κάθε νόμισμα σου δίνει τον δικό του χρόνο που φυσικά διπλασιάζεται με τα μεγαλύτερα νομίσματα.

 Στο εμπρός μέρος του πλυντηρίου θα βρείτε ειδικό μηχάνημα τύπου ΑΤΜ που τοποθετώντας  ένα χαρτονόμισμα στην ειδική υποδοχή μας δίνει το ανάλογο ποσό σε  ψιλά.

 

Ρίχνουμε λοιπόν κέρματα στον κερματοδέκτη και επιλέγουμε στον περιστροφικό διακόπτη το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1  αυτόματα το πιστόλι μας φέρνει ζεστό νερό μαζί με ειδική σαπουνάδα που διασπά όλη τη βρωμιά και μαλακώνει  έντομα κουτσουλιές κλπ. Περνάμε όλο το αυτοκίνητο κάνοντας ένα ολόκληρο κύκλο καταβρέχοντας το καλά. Μόλις ολοκληρώσουμε τον κύκλο γυρνάμε τον περιστροφικό διακόπτη στο πρόγραμμα 2. (Έτσι έχουμε προετοιμάσει την επιφάνεια του οχήματος)

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2   Εδώ έχουμε πάλι ζεστό νερό μαζί με διαφορετικό είδος σαπουνάδας και μεγαλύτερη πίεση. Το υλικό του πρώτου προγράμματος συνεργάζεται με αυτό του 2ου προγράμματος. Περνάμε έτσι όλο το αυτοκίνητο από κάτω προς τα επάνω με το πιστόλι από απόσταση 10-15 εκατοστών φροντίζοντας να περάσει η δέσμη του πιστολιού από παντού. Απαραίτητη η λεπτομέρεια στα κρυφά σημεία όπως και στα χαμηλά μαρσπιέδες κλπ.

Ακολουθεί το πρόγραμμα 3.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3 Εδώ ενεργοποιείται αυτόματα η ΒΟΥΡΤΣΑ και βγάζει παχιά ζεστή σαπουνάδα. Η  βούρτσα είναι από φυσική τρίχα ΑΛΟΓΟΥ και δεν προκαλεί κανένα είδος αμυχής στο λούστρο του οχήματος. Εάν το αυτοκίνητο είναι πολύ βρώμικο τότε περνάμε και τη βούρτσα. (σημείωση)  Η καλή και προσεκτική εφαρμογή του 2ου προγράμματος μπορεί να καταργήσει την χρήση της βούρτσας.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4  Νερό. Ξεπλένουμε τη σαπουνάδα από επάνω προς τα κάτω.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5 Υγρό κερί ¨Ένα καταπληκτικό  προϊόν που προσδίδει γιάλυσμα διαρκείας και προστασία στο χρώμα από τους διάφορους ρύπους. Μετά από 4-5 φορές ζωντανεύει το χρώμα και τα πλαστικά των οχημάτων. Διευκολύνει το επόμενο πλύσιμο καθώς η βρωμιά δεν μπορεί να (πιάσει ) πάνω στο χρώμα.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6 Απιονισμένο νερό. Είναι νερό που έχει υποστεί τριπλό φιλτράρισμα  (αφαίρεση χλωρίου – αποσκλήρυνση και αντίστροφή όσμωση) Η υψηλότερη  ποιότητα και καθαρότητα που μπορούμε να πετύχουμε.  Ξεπλένουμε καλά όλο το όχημα  από το προηγούμενο νερό και το κερί από επάνω προς τα κάτω και έχουμε τελειώσει δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΟΥΠΙΣΜΑ γιατί δεν περιέχει άλατα  και δε αφήνει στίγματα. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΜΕ ΤΗ  ΣΑΠΟΥΝΑΔΑ ) είναι πολύ μαλακό.